I filmen Nordkraft følger vi tre unge skæbner. Det er Allan, Steso og Maria, som hver især har deres rolle i det hårde narkomiljø i Aalborg, hvor filmen foregår. Nogle har bedre forudsætninger for tilværelsen end andre, men fælles for dem alle er, at de leder efter et liv, som er bedre, end det de oplever at de har, under de givne forhold.

Nordkraft handler om unge mennesker i problemer, eller i en livssituation der godt kan ende med, at de får problemer. Hvis du har teenagebørn, er det sikkert noget, som du bekymrer dig om, så det kan være en idé at se filmen Nordkraft sammen med dine teeanagebørn, så I har en ramme for at tale om, hvordan man kan undgå at løbe ind i problemer med narko og andre stoffer.

Vi leder efter det gode liv – og det fås på mange måder

Der er i det hele taget meget man kan tale med sine børn om. Livet består dog også af andre ting, som samlet set er noget der indgår i vores jagt efter et bedre liv. Måske befinder du dig således selv i en situation, hvor hårpragten er knap så fornem som før, og du har måske derfor besluttet dig for, at få foretaget en hårtransplantation. Hvor lang tid holder en hårtransplantation? vil du så måske spørge. Her er det rart at vide, at den faktisk holder resten af dit liv. Spørgsmålet Hvor lang tid holder en hårtransplantation typisk? er relevant, fordi man selvfølgelig gerne vil have gennemført et indgreb som holder, så hvor lang tid holder en hårtransplantation? er et helt relevant spørgsmål. Med et kvalitetsindgreb fra Nordic Hair Clinic sikrer du en varig løsning, så du også på den måde aktivt sørger for, at du skaber et godt liv for dig selv.

Nordkraft er en barsk film

Filmen Nordkraft foregår i et barskt miljø i industribyen Aalborg, og den er opkaldt efter byens gamle kraftværk, der i dag fungerer som kulturhus. Da bogen bag filmen, skrevet af forfatteren Jakob Ejersbo, og med samme titel som filmen, blev til, var Nordkraft imidlertid stadig i drift som kraftværk, og stod som et symbol på den rå by, som Aalborg også var på det tidspunkt i 1990’erne.

Det er således en skarp kulisse, som de unge mennesker i bogen har som baggrund for deres søgen efter et bedre liv. I den situation er det nemt at komme i en utryg situation, og stoffer er på mange måder blevet en mere almindelig del af mange unges liv, så det er vigtigt som forælder at være opmærksom på, hvordan ens børn har det. Det er samtidig også vigtigt at lære dem, at definitionen på hvad “det gode liv” er, må siges at være flydende, og at det har lige så mange udtryk, som der er mennesker til.

Author nico
Published
Categories Det koster
Views 1115
youplay