Film fylder rigtig meget i mange i mange menneskers liv. Trods corona nedlukninger, konkurrence fra nye medier og andet, lever biograferne stadig en god tilværelse og tilbyder deres film for publikum i de fleste byer. I de store byer er det store, kommercielle biografer, mens det i de små byer tit er en forening, der driver en biograf. Måske var den engang en traditionel kommerciel biograf, men nu drives den af frivillige kræfter og er tit en lille bys eneste kulturtilbud.

Er du interesseret i film, kan det være en oplagt idé at etablere en filmklub og gå i biografen med dine venner, hvorefter I kan mødes derhjemme og snakke om den filmoplevelse, I har haft. Køb noget lækker vin hos online vinbutikken https://vinoteket.com/da-dk og sæt scenen for nogle hyggelige klubaftener. Hos https://vinoteket.com/da-dk kan man få vin fra hele verden leveret lige til hoveddøren. Det kræver blot, at du besøger webshoppen https://vinoteket.com/da-dk og finder frem til den vin, du gerne vil prøve. Når den er bestilt via https://vinoteket.com/da-dk, går der kun få dage, før kassen bliver afleveret ved din hoveddør – nemmere kan det ikke blive. Du har mulighed for at bestille smagekasser fra https://vinoteket.com/da-dk, hvilket betyder, at I kan prøve forskellige vine fra det samme distrikt eller bestemte druer fra forskellige distrikter. Det er en unik mulighed, som ikke bare giver anledning til at snakke om film, men også lave vinsmagninger og tastings som led i jeres klubaftener i filmklubben.

Nordkraft har sat sine spor

En af de film, som mange ser igen og igen, er filmen Nordkraft, som foregår i et råt miljø i den nordjyske by Aalborg. Her følger vi en håndfuld unge mennesker, som på hver deres måde cirkler ind i byens narkomiljø i deres jagt på lykken. Det er en socialrealistisk film, som gør stort indtryk. Indtryk gør den også, fordi de unge mennesker i filmen kommer fra forskellige miljøer – vi kan hver især finde vores person at relatere til, og indse, at det lige så godt kunne være os selv, der endte i den situation.

Nordkraft er bygget på en roman af forfatteren Jakob Ejersbo og opkaldt efter det tidligere kraftvarmeværk i Aalborg. Det er et symbol på det rå og industrielle i byen, som kværner mennesker på samme måde, som det kværner kul og andre råmaterialer. I dag er Nordkraft lavet om til et stort kulturhus, og industri og forsyning er i dag flyttet væk fra byen og ud i forstæder og omegnsområder.

Nordkraft er dermed også et billede på den udvikling, der sker i samfundet – vi fjerner os fra industrisamfundet og rykker over i noget andet, men hvad sker der med menneskene i den proces? Nordkraft giver et billede på dette og kan være anledning til mange diskussioner i jeres filmklub.

Author nico
Published
Categories Det koster
Views 1172
youplay