Overvældende tørst, svedeture, forandringer i humøret, aggressivitet, manglende koncentrationsevne, problemer med at sove og behov for mere. Det er kun nogle af de mange bivirkninger, der er ved at tage stoffer.

Rusen er for de flestes vedkommende noget af det sjoveste, der findes. Men den slags morskab kommer med en pris. Og her er det ikke kun prisen på stofferne, men den menneskelige og personlige pris, der også er ved det hele.

Festen slutter også i Nordkraft og Aalborg

Kender du ikke filmen eller bogen så bare rolig – her er ingen spoilers. Men det sagt, så ved de fleste, at den slags historier om det hårde liv i et lige så hårdt narkomiljø sjældent ender godt for alle parter. Det liv er fordømt, og det vil ende rigtig skidt. Også for dem, der måske ikke dør af det lige her og nu.

Men det er mennesker med en historie, med en baggrund, og der er altid mere end en forklaring på, hvorfor disse skæbner er havnet, hvor de er. Det er her Jakob Ejersbo virkelig viser sine evner som forfatter. Det er den sympati, der bør være for dem, der er nederst i et samfund. Det var ikke det liv, de havde planlagt for sig selv.

Som alle andre har de drømme, og de drømme er bare så langt væk. Hvor vi andre måske drømmer om en ferie sydpå, så drømmer de om lidt tryghed. Måske det næste fiks. Måske at få løst problemer med familien, så det hele ikke længere er så sort.

Author nico
Published
Categories Det koster
Views 413
januar 2020
M T O T F L S
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031