Den ganske rå film Nordkraft har efterhånden en del år på bagen, men det er stadig en film, der trækker nye tilskuere. Både når den vises i biograferne, hvor den kommer op med jævne mellemrum, og når den streames på forskellig vis. Eller den kan ses via en mobil enhed, som man jo efterhånden gør, når man vil have adgang til forskellige filer og medier.

Hvis du er håndværker, kan du også se filmen, mens du er afsted på job. Når du holder pauser i din bil, som naturligvis er indrettet efter de nyeste principper for bilindretning, så har du givetvis adgang til en skærm, hvor du kan koble din mobil til og se film, mens du holder pause. Hvis du har fået indrettet din bil af firmaet WorkSystem, kan du få skræddersyet den til dine behov. Både i forhold til det fag, du skal udføre, og i forhold til dens faciliteter, når du holder pause eller måske skal lave noget administrativt arbejde.

Scenen for Nordkraft er den nordjyske by Aalborg, der er landets fjerdestørste by og har alle byens facetter gemt i sig. Herunder også et hårdt pusher- og narkomiljø, som er scenen for filmen Nordkraft, der er opkaldt efter det gamle kraftværk i byen. Det er altså ikke de fornemme villakvarterer i byens udkant, som danner rammen for denne film, men derimod dens mere hårdkogte miljø.

Romanen bag filmen Nordkraft er skrevet af forfatteren Jakob Ejersbo og bærer samme navn. Den er en del af en mørk trend fra 1980’erne og 1990’erne, der også tæller engelske ‘Trainspotting’, der ligeledes foregår i et råt miljø på byens bund og også blev filmatiseret, samt en roman som ‘American Psycho’ fra 1991, skrevet af forfatteren Bret Easton Ellis. Bøger, der beskriver rå og utilpassede typer i forskellige samfundslag, som alle det har det til fælles, at de er på vej mod den totale deroute.

Author nico
Published
Categories Det koster
Views 1015
youplay