Holder du af en god film, så er filmen Nordkraft fra 2005 et godt bud på en intens oplevelse. Du kan både få den på DVD, samt streame den på forskellige tjenester. Uanset hvordan du således foretrækker at se filmen derhjemme, er der altså gode muligheder for det. Måske mener du som så mange andre filmentusiaster, at film skal ses i biografen, men for film med nogle år på bagen, er det ikke altid en mulighed, med mindre din lokale biograf kører et tema og viser ældre film. Du kan også være heldig at din lokale højskole eller lignende holder temaaften om en bog som Nordkraft, og at de derfor viser den i den lokale biograf. Det er dog sjældent tilfældet, og du må derfor ofte ty til hjemmebiografen, hvilket dog heller ikke altid er en ringe løsning!

Indret dit filmhjørne hyggeligt

Må vi foreslå, at du bruger lidt energi på at indrette dit filmhjørne derhjemme på hyggeligste vis? Du kan for eksempel indrette dig med bomuldstæpper i forskellige størrelser, mønstre og farver, så du både får en god lyd i dit filmhjørne, og så du samtidig får skabt en lun og hyggelig atmosfære. Sammen med et par sækkestole, eller måske ligefrem nogle gamle biografstole, som nogle gange kan købes på auktion, kan du indrette dig en hjemmebiograf, der kan fuldendes med surround lyd, så du kan nyde filmen på bedst mulig vis.

En barsk film med et hårdt tema

Nordkraft er en rå film med barske temaer, fokuseret på narkomiljøet i Aalborg. Filmen har sit navn efter romanen med samme titel, skrevet af den afdøde forfatter Jakob Ejersbo, død i 2008 som kun 40-årig. I dag står hans roman Nordkraft samt romanerne fra hans tid i Afrika tilbage som vidnesbyrd om en stærk kunstnersjæl, der formåede at skrive, så det også har værdi i eftertiden. Nordkraft står som et særligt vidnesbyrd om sin tid, 1990’erne, og er rig på kunstværker, der fokuserer på det hårde liv i byerne, hvor det ikke altid er let at komme helskindet igennem alle fristelserne. Især ikke, hvis man befinder sig på samfundets afgrund. Andre værker fra den tid er Trainspotting, der handler om narko og vold i en engelsk provinsby, og American Psycho, der omvendt foregår i yuppiemiljøet i New York, altså i den anden ende af samfundets pyramide.

Nordkraft har sit navn fra det tidligere kraftværk i Aalborg, som nu fungerer som kulturhus med bibliotek, teater og andre faciliteter. Det er en regulær modpol til dets symbolske værdi i filmen, hvor det står for det barske i byen, industrisamfundets bagside og problemerne på samfundets nederste hylde. Man kan sige, at det er et barskt tema at bringe ind i sit hjem, men netop derfor er det også blot ekstra vigtigt, at man lader hjemmebiografens hygge omslutte sig, når man fordyber sig i denne regulære klassiker.

Author nico
Published
Categories Det koster
Views 1059
youplay