For mange unge starter misbrug af narko i det stille. Det starter med det, som mange i dag kalder weekendbrug af narko, og det eskalerer ofte derfra til noget, som er meget værre. De fleste tager lidt forskelligt i weekender til fester, eller de ryger lidt hash i ny og næ. Men de mener selv, at de kan stoppe til hver en tid. De føler ikke, de er afhængige, men for nogen går det den vej. De kan ikke længere klare sig uden stoffer, heller ikke i hverdagen, og for rigtig mange, så er det for sent.

Det er overraskende let at få en rigtig dårlig vane, og det er lige så overraskende svært at komme ud af den igen, For det første starter det med erkendelse. Det er en selv, der skal se i øjnene, at der er et problem. Uden erkendelse, ingen helbredelse.

En lang fest

Men stoffer kan noget, som kan være svært at få andre steder. Det er en rus, det er følelser, det er evnen til ikke at skulle sove, det er evnen til rent faktisk at kunne sove. Det er noget, der dæmper alle de dæmoner, der kan bo inde i et menneske.

Det får mange til at prøve stoffer af den ene eller den anden grund. Alle ved, det kan være farligt og potentielt dødeligt, men det afholder ikke alle. Der er altid, som personerne i Nordkraft og dem, de løber ind i på deres vej, nogen der er villig til at tage den risiko.

Sådan skabes et miljø, der skiller sig ud fra resten af samfundet. For ikke kun er det farligt, det er også ulovligt. Det gælder om at holde sig under radaren, hvad enten man sælger, tager eller begge dele.

For nogle slutter festen af forskellige årsager. Måske var det bare en dille i ungdommen, der er overstået. Som har givet nogle erfaringer i livet. For andre er det noget, der kun bliver en weekendfornøjelse som dukker op mere og mere sjældent. For andre igen, er det den ting, der ender med at ødelægge hele deres liv og tilværelse.

Det, de alle har til fælles, er at festen slutter. Det er ikke længere et spændende eventyr. Det var dumme beslutninger, der ikke står til at blive ændret.

Author nico
Published
Categories Fart over feltet
Views 2396
youplay