Måske ønsker de mennesker, der er havnet her, ikke at du har medlidenhed med dem. Men de ønsker heller ikke, at du peger fingre og dømmer dem. Det er altid et frivilligt valg, om man vil tage de første spæde skridt her, men der er mere til det end bare det.

Livet er fuld af skyggesider, og alle har deres at kæmpe med. Det har dem på bunden også. Men selv om de befinder sig der, er det ikke ensbetydende med, at de ikke har tanker og drømme lige som alle andre. De kan sagtens have ambitioner, de ved godt hvad kærlighed er, og de vil gerne deres venner og bekendte.

Det er stadig mennesker af kød og blod, og det er en af de vigtigste pointer i historien. Du må godt have sympati med dem, du må gerne leve dig ind i deres verden, og du må gerne føle med dem. Bogen og filmen findes i nyhedernes kultursider, men de liv, der leves i disse historier, det er dem, der kommer på forsiden eller på krimisiderne.

Overskrifter og advarsler

Overskrifter er der nok af. Opgør i misbrugsmiljøet er en sætning, der ses ofte, når det kommer til voldelige overfald og selv drab. For her kan bølgerne gå højt, og en påvirkning gør det hele lidt mere overtændt, end det måske ville udvikle sig til andre steder.

En anden overskrift, der ses ofte, er advarsler. Der sker, at der kommer nye eller meget stærke stoffer ind over landets grænser. Den slags, der dræber i stedet for at give et rus. Her advarer politikredsene både i medierne, men også i miljøerne, da ingen ønsker en masse dødsfald grundet overdosis.

Men de værste overskrifter er dem, hvor helt unge, der ikke er i nærheden af disse miljøer, får fat i et eller andet stof, og hvor de ikke overlever det, der skulle være en festlig nat.

Author nico
Published
Categories Det moderne liv
Views 1998
youplay