Der er samfundets bund, der tager stoffer. Det er junkierne, der ligger på stenbroen og fikser. Mennesker, der er så langt ude, at intet synes at kunne redde dem. De er slidte, de lever et hårdt liv, de tager stoffer, de ikke altid ved, hvad indeholder. De stjæler, de lyver, de sælger sig selv. Det er ikke et liv, noget menneske kan ønske sig. Men det er de liv, nogen ender med at få alligevel.

Det er samtidig forskellige typer, der havner i den situation i livet. Det er ingen sikkerhed at komme fra det, som de fleste vil beskrive som et godt og trygt hjem. Det er ikke kun dem, der kommer fra dårlige og ustabile hjem, der havner på gaden med en kanyle i armen. Det er lige så meget dem, der bare virkede helt normale.

Tegnene er der ikke fra barnsben, og når de viser sig, så vil det for rigtig mange være for sent. Hvordan griber man et menneske, der allerede er faldet ud over kanten?

En skarp kontrast

Fra de forhutlede nederst i samfundet er der meget langt til stjernernes glamourøse liv. Men der er et fælles træk – narko. Det er snarere reglen end undtagelsen, at der florerer en del narko blandt mange stjerner. Blandet med alkohol og fester.

Forskellen er, at dette liv for rigtig mange virker som det søde liv. Det er bare en ekstra luksus med alle de stoffer, der er her. Og der er noget sejt over det.

Men gode penge har en masse fordele. En af dem er, at der kan købes narko i en bedre kvalitet end den, der er til rådighed i Aalborgs underverden. Det er stoffer, der ikke blandes op med glasskår og gift. Ikke at det gør dem sunde, men det er stadig bedre end det, der havner nede på bunden. Her er der bare andre midler til at betale for det hele, og det giver muligheder for at kunne tage store mængder, uden at konsekvenserne er lige så problematiske, som det er på bunden.

Desværre er det endnu en skyggeside. Kan de, så kan alle andre også. Det er et tillokkende liv, de fører, men selv her stopper festen ind imellem.

Der er dem, der er heldige

Om det er en stjerne, eller en der minder om Steso, er underordnet. Men der skal være dem, der er så heldige, at de kan få den rette hjælp på lige det tidspunkt, hvor de kan tage imod det og selv tage skridtene i den rigtige retning.

Der er dem, der kommer ud af det igen med skindet på næsen. Men der er ikke nok, der kommer ud af det. Som klarer sig og får en bedre tilværelse, end den, de havde før.

Author nico
Published
Categories Det koster
Views 2342
youplay