Hvis du er stor fan af Nordkraft, er du næsten nødt til at besøge de locations, hvor filmen blev filmet i tidernes morgen. Størstedelen af filmen blev filmet i Aalborg, mens enkelte dele blev filmet i Valby og i København. Nedenfor kan du læse om nogle af de locations, hvor Nordkraft blev filmet i marts 2004.

Alfa Laval

Mens https://www.kellfri.dk/ primært sælger ting til landbrug, var Allan (Claus Riis Østergaard) med til at producere kedler og brændere til skibe hos Aalborg Industries, som vi ser i filmen. I dag hedder industrivirksomheden Alfa Laval, da den blev solgt til den svenske virksomhed for 4,2 milliarder kroner tilbage i 2010. Alfa Laval ligger på Gasværksvej 21 i Aalborg, som du skal notere, hvis du ønsker at se denne film location udefra.

Christiania

Du har sikkert været på Christiania eller i det mindste hørt om Københavnerområdet, som hyppigt dukker op i mediere. Den første scene i Nordkraft blev filmet på Pusherstreet i Christiania og faktisk var det første gang i historien, at et filmselskab fik lov til at filme på gaden.

Før Nordkraft var det umuligt at filme på Pusherstreet, men områdets repræsentanter ønskede positiv omtale, da de netop i fællesskab havde ryddet gaden og i den forbindelse gik det måske op for dem, at de var en del af omverdenen og ikke et lukket system.

Latinergyden

I den danske succesfilm ser vi Steso (Thure Lindhardt) og Tilde (Pernille Vallentin Brandt) gå ud ad Latinergyden, som er en smal passage i det centrale Aalborg. Når du går på gaden i dag, når du op til en af Aalborgs gågader, Gravensgade.

Limfjordsbroen

Måske husker du også, at Allan (Claus Riis Østergaard) smider en kuffert fra Limfjordsbroen i filmen. Broen forbinder Aalborg med Nørresundby over Limfjorden, og den blev indviet tilbage i 1933. Broen er 640,4 meter lang og 21,4 meter bred og du kan køre over den i en af broens fire bilspor, eller gå eller cykle over den, da der også er cykelstier og fortove.

Aalborgtårnet

I Nordkraft inviterer Steso (Thure Lindhardt) Tilde (Pernille Vallentin Brandt) på en date i Aalborgtårnet. Aalborgtårnet blev også bygget i 1933 og det er 55 meter højt. Tårnet er tegnet af Carlo Odgård og det blev sat op i forbindelse med Nordjysk Udstilling i byen.

Det er nærmest et mirakel, at du stadigvæk kan besøge tårnet den dag i dag. Nordkraft blev som sagt filmet i marts 2004 og året efter blev Aalborgtårnet restaureret, da det kom i fare for at styrte sammen.

Tårnet ligger på Søndre Skovvej 30, og fra toppen af det 55 meter høje tårn får du en fantastisk udsigt ud over Aalborg, hvor det blandt andet er muligt at se helt ud til Hals Barre fyret. I forbindelse med et besøg på restauranten kan du nyde en lækker fx fransk hot dog eller fiskefilet med pommes frites til overkommelige priser.

Author nico
Published
Categories Det koster
Views 3060
youplay