For de unge i dag er der ikke noget med at tage en dag til at slappe af. Nej, der skal ske noget hele tiden, og der er ikke det, som de ikke vil gøre, for at kunne være på farten hele tiden. Men den livsstil er hård, for den er uløseligt bundet sammen med narkotika i alle former, og det er også det miljø, vi beskæftiger os med, når vi kigger på de skæbner, som vi møder i bogen og i filmen Nordkraft. En historie som dykker ned i den mørkeste del af vores samfund.

De tre personer, som vi møder fra det aalborgensiske narkomiljø, er alle nogen, hvor der er alt for meget fart på, og hvor livet er kørt af sporet i større eller mindre grad på grund af stofferne. Det er folk, hvor der hele tiden er fart på, og hvor skal ske noget hele tiden. Det er en livsstil, som er benhård, og som er med til at drive folk til at gøre en masse, som de under normale omstændigheder ikke ville gøre. Det kan være grov kriminalitet, sælge sig selv, begå indbrud, sælge narko til andre eller udøve vold, lave røverier eller noget helt andet. Det er grænseoverskridende adfærd, som der følger med narkotika.

I flere dele

Første del af bogen omhandler pusheren med den borgerlige baggrund, som taler det hårde sprog og fremstiller sig selv som noget, hun slet ikke er, nemlig fuld af selvtillid. Noget som så mange unge kender til i dag, og det er ofte dem, som kommer til at drikke lidt for meget eller kommer til at eksperimentere med stoffer, for det er med til at give selvtillid og en identitet. Men det er en stakket frist, og det ødelægger næsten alle, som har noget med det at gøre. Om det er som sælger, bruger eller misbruger, så har det en pris, og den er ofte høj

Stofferne er også i Aalborg hurtige og lette at få fat i. Der er nemlig i dag ikke en eneste afkrog af lille Danmark, hvor stofferne ikke er til at få. De er blevet allemandseje. Det er noget, som de unge har let ved at få fat i, da ofte er billigere end alkoholen, og det er bestemt ikke så reguleret som øl, vin og spiritus er i dagens Danmark.

Hele filmen er dog ikke kun stoffer, men tre skæbner, som også er på jagt efter kærligheden i en verden, hvor det er noget, som tit er til salg for at få stoffer, og hvor sex tit er en ydelse, som bliver brugt til at fjerne gæld i narkomiljøet. Det er et barskt liv at leve, og det er også en verden, som ingen, som ikke har prøvet at leve i den, forstår.

Author nico
Published
Categories Fart over feltet
Views 1128
juni 2021
M T O T F L S
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
youplay